Widenhorn in MKB Innovatie Top 100

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Widenhorn heeft een plaats gekregen in de MKB Innovatie Top 100. Op 5 juli is de MKB Innovatie Top 100 bekend gemaakt door de Kamer van Koophandel.

Widenhorn was al een van de tien genomineerden van de TechniShow Innovatie Awards, maar staat nu dus ook in de innovatieve MKB Top 100. ‘Wij zijn enorm trots om bij de 100 meest innovatieve mkb-bedrijven van Nederland te horen’, aldus Anco Euser, directeur van het inmiddels 97-jarige familiebedrijf. ‘Dit is een bekroning op de ontwikkeling van ons bedrijf en onze innovatieve producten en een stimulans om innovatief en vooruitstrevend te blijven. Wij zijn als bedrijf een mooi voorbeeld van dat innovatieve producten uitstekend samen gaan met ‘ouderwetse’ servicegerichtheid.’

De Innovatie van Widenhorn
Widenhorn is in deze MKB Innovatie Top 100 terecht gekomen met een van de eigen ontwikkelingen, de zaagconverter voor LogiBARRE. Deze unieke oplossing maakt het mogelijk om cnc-gestuurde zaagmachines offline te programmeren. De resultaten zijn indrukwekkend in vergelijking met programmeren aan de machine. Zo wordt werkvoorbereidingstijd met minimaal 75 procent gereduceerd, wordt machinestilstand tot een minimum beperkt en wordt op materiaal direct bespaard. Geen moeilijke implementaties van complexe software, maar een gebruiksvriendelijk no-nonsens programma, dat snel is terugverdiend.

MKB Innovatie Top 100
Meer dan 300 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf hebben hun innovatie voorgedragen voor de elfde editie van de MKB Innovatie Top 100. De expertpanels hebben de nominaties beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Op dinsdag 5 juli 2016 is de MKB Innovatie Top 100 bekend gemaakt, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam. De 100 ondernemers die zich het meest innovatief mogen noemen zijn bekend, maar wel in alfabetische volgorde. De landelijke jury bepaalt uiteindelijk de ranking.

Aanvoeren
Op donderdag 29 september, voorafgaand aan de Dag van de Innovatie, wordt bekendgemaakt wie in 2016 de ranglijst mag aanvoeren. De MKB Innovatie Top 100 wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel in nauwe samenwerking met de Financiële Telegraaf en een aantal kennispartners. Eén van de pijlers van de Kamer van Koophandel is het vergroten van kansen van innovatieve ondernemers met groeiambitie.

www.widenhorn.nl
www.mkbinnovatietop100.nl