Themadag over vonkerosie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Mikrocentrum organiseert op dinsdag 15 januari 2008 n Eindhoven een themadag met als titel ‘Vonkerosie innoveert sterk’.

Aan het eind van deze themadag wordt de nieuwe publicatie VM120 ‘Vonkerosie – Theorie en praktijk’ gepresenteerd en uitgereikt aan de deelnemers. Na die datum is de VM120 verkrijgbaar voor 90 euro bij de FME (leden van de FME ontvangen korting).

In 50 jaar is draadvonken enorm veel veranderd. Waar toen vooral angst bestond voor de witte laag en haarscheurtjes is nu bij het stempelmaken de technologie niet meer weg te denken. Geavanceerde draadvonkmachines leveren bedrijfszeker technologische hoogstandjes zoals hoge productnauwkeurigheid, automatisch draad wisselen in dezelfde opspanning, vonken van nieuwe technische materialen. Vonkerosie is sterk vernieuwd onder druk van concurrerende technieken zoals slijpen. Verbetering van de ‘tekortkomingen’ levert uitstekende praktijkresultaten op. Door geavanceerde generatoren is de bewerkingssnelheid sterk opgevoerd. Gebruik van grafiet als elektrodemateriaal rukt verder op. Traditionele barrières als geleidbaarheid zijn opgeschoven zodat zelfs keramiek te vonken is.


Op de website van het Mikrocentrum staat het programma van die dag en kan men zich aanmelden.