Genomineerden Prijs Veiligste Magazijn 2016 zijn bekend

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De genomineerden voor de Prijs Veiligste Magazijn 2016 zijn bekendgemaakt. Door mee te doen aan de Prijs Veiligste Magazijn zet een onderneming een concrete extra stap naar een hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving. De jury is zeer verheugd over de evenwichtige verhouding van de genomineerden tussen grote en kleine magazijnen voor de Prijs Veiligste Magazijn 2016.

De verdeling tussen verschillende sectoren zoals retail, farmacie en productie is dit jaar zeer goed te noemen. In de categorie kleine magazijnen heeft de jury drie bedrijven genomineerd, in de categorie grote magazijnen vier bedrijven. De genomineerden zijn: 

Categorie kleine magazijnen

  • Fast & Fluid Management B.V. – Sassenheim
  • Janssen Biologics – Schiphol-Rijk
  • Abbott Biologicals B.V. – Olst

Categorie grote magazijnen

  • Schneider Electric – Helmond
  • Jumbo Supermarkten B.V. – Breda
  • DHL Supply Chain – Bergen op Zoom
  • Docdata Fulfilment B.V. – Waalwijk 

  

Nieuwe vorm van de wedstrijd
Nieuw is, dat een eerste of tweede plaats in het eindklassement een gedeelde plaats kan zijn. Meer kans dus op een prijs. Om de drempel tot deelname zo laag mogelijk te maken zijn er twee categorieën: één voor magazijnen met 25 of minder (magazijn)medewerkers en één voor grotere magazijnen. Hierdoor speelt de bedrijfsomvang geen rol voor bepaling van de prijs. Bedrijven in de categorieën groot en klein kunnen een ‘veilig magazijn’-prijs winnen in brons, zilver en goud. Daaraan zit een geldprijs verbonden van respectievelijk € 1.000, € 740 en € 500.

Veiligheid in het magazijn
Een geldbedrag is niet de belangrijkste reden om mee te doen aan de verkiezing van het Veiligste Magazijn. Belangrijker is de mogelijkheid om met behulp van de opgedane ervaringen de veiligheid in het magazijn nog verder te verbeteren. Om het belang van een veilige en gezonde werkomgeving te benadrukken, organiseren BMWT, EVO, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Tempo-Team en Logistiek.nl, dit jaar voor de 11e maal de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s op 9 november 2016 bij EVO in Zoetermeer.

www.hetveiligstemagazijn.nl