Tuwi Nederland exclusief importeur van CNC bewerkingslijnen van Geka

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tuwi Nederland is per 1 augustus exclusief importeur van de CNC bewerkingslijnen van de Spaanse fabrikant Geka. De Winterswijkse leverancier ziet een grote toegevoegde waarde in deze productlijnen. Er is steeds meer behoefte aan automatisering: minder handelingen en machines aansturen vanuit de werkvoorbereiding is de trend.

Geka ontwikkelt en produceert complete automatische bewerkingslijnen voor het bewerken van balkprofielen, strippen en hoeklijnen. De producten kunnen automatisch worden beladen en daarna geponst, geboord, gemarkeerd en geknipt worden (ook onder verstek). Daarnaast bouwt deze flexibele fabrikant ook ‘Tailor Made’ oplossingen.

CMB

Inmiddels heeft C.M.B. uit Woudenberg in de persoon van Jan Barten geïnvesteerd in een Sigma 110 volautomatische boorstraat waarbij hij de mogelijkheid heeft om 12 meter lange balkprofielen te bewerken inclusief het beladen en roteren van de balkprofielen. (zie rechts boven Vanaf november beschikt Tuwi in de showroom over een Alfa 500/150 een productielijn voor het automatisch ponsen, markeren en knippen van platstaal. Tevens wordt in de showroom een Hydrocrop HD 110/180 voorzien van een Semi-Paxy 1.000 x 500 NC positioneer tafel en ALRS 600 opduwsysteem voor het volautomatisch knippen van platstaal. (zie foto onder)

 

TIV 2016

Een eerste introductie van de nieuwe productlijn zal plaatsvinden tijdens de TIV in Hardenberg; hier wordt getoond de Geka ponsmachine Puma 110 voorzien van de Semi-Paxy NC positioneertafel 1.000 x 400.

Tuwi Nederland