Cao-traject metaal & techniek 2017 van start met een bosdag

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Kaderleden uit het hele land hebben vorige week conceptvoorstellen gedaan voor een nieuwe cao kleinmetaal. ‘Het was een geweldige bijeenkomst met betrokkenheid vanuit alle delen van het land,’ zegt Jacqie van Stigt, landelijk cao-onderhandelaar kleinmetaal van FNV Metaal. De voorstellen worden binnenkort aan de leden voorgelegd.

De bosdag metaal & techniek is de officiële aftrap voor een nieuw caotraject voor de circa 300.000 werknemers in de kleinmetaal. Op deze dag komen kaderleden van FNV Metaal bijeen om voorstellen aan te dragen voor een nieuwe cao.

De thema’s

Om een discussiedag als de bosdag in goede banen te leiden worden voorstellen gedaan aan de hand van een aantal thema’s:

– gewoon goed werk
– koopkracht & loon
– het generatiepact
– duurzame inzetbaarheid
– werktijden
– opleiding en ontwikkeling
– overig (zoals vakbondsfaciliteiten)


Jacqie van Stigt, landelijk cao-onderhandelaar van FNV Metaal, kijkt tevreden terug op de bosdag: ‘Iedereen deed vol enthousiasme mee. Er is stevig gediscussieerd en er zijn goede voorstellen gedaan. Vooral de thema’s gewoon goed werk, koopkracht & loon en het Generatiepact scoren heel hoog’.

Dankzij kaderleden van FNV Metaal

Van Stigt bedankt alle kaderleden die vandaag naar Nieuwegein zijn gekomen. ‘Het was volle bak en het enthousiasme spatte er vanaf. Ik ben blij met onze kaderleden, want zij zijn de oren en ogen van ons in de bedrijven en kunnen als geen ander vertellen wat de wensen en behoeften zijn van de mensen in de sector.

De conceptvoorstellen hebben een voorlopig karakter, want deze worden eerst aan de leden voorgelegd in de caokrant welke medio december verschijnt. De huidige cao Metaal & techniek 2015-2017 loopt af op 30 april 2017.