Kleppen en ventielen op Valve World Expo 2016

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Valve World Expo is de wereldbeurs voor ventielen, kleppen en toebehoren die voor veiligheid en voor toe- en afvoer van water, gas of hoog-corrosieve stoffen in de olie-, chemische- en gasindustrie zorgen. Van 29 november tot en met 1 december zijn in Düsseldorf drie beurshallen gevuld met deze zogeheten industriearmaturen.

 Het aanbod omvat ventielen, kleppen, installatieaandrijvingen en -regelaars, compressoren, services en software. De klanten komen uit de sectoren olie, gas- en petrochemie, chemische industrie, levensmiddelenindustrie, marine- en offshore-industrie, water- en afvalwaterbedrijf, automotive en machinebouw, farmacie, medische industrie en krachtcentraletechnologie.

Er is ongeveer 20.000 vierkante meter netto-tentoonstellings-oppervlakte geboekt en er hebben zich 638 exposanten uit 39 landen aangemeld die staan opgesteld in de beurshallen 3, 4 en 5. De meeste Europese ondernemingen komen uit Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Turkije en Nederland. Van Overzeese zullen veel exposanten uit de USA, India, Taiwan, Zuid-Korea en China naar Duitsland komen.

Congres

De begeleidende vakconferentie ‘Valve World Conference Düsseldorf 2016′ gaat in hal 4 in op toekomstthema’s als materiaalkeuze, nieuwe technologieën en processen voor de productie en toepassing van ventielen, nieuwe energiebronnen, en analyses van nieuwe services.
Een ander event is Pump Summit, de internationale tentoonstelling met conferentie voor pompentechnologie, die in hal 7.0 (begane grond) plaatsvindt. Hier ontmoeten netwerkers en pompspecialisten elkaar, producenten, handelaren en gebruikers van pompen, afsluitingen en compressoren presenteren hun producten en wisselen vakkennis uit.

De top over pompen wordt door een conferentie begeleid. Hierin staan lezingen en workshops over de toepassing van pompen en afsluitingen in de meest uiteenlopende industrieën op het programma.

Valve World Expo 2016