Wilvo neemt Van Den Broek Precision & Tooling over

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Het metaalbewerkingsbedrijf Wilvo uit Bergeijk heeft Van Den Broek Precision & Tooling overgenomen. Met de derde overname in amper drie jaar tijd zet Wilvo extra in op precisie op het gebied van verspanen.

Van Den Broek Precision en & Tooling en Wilvo Group waren geen vreemden van elkaar. Ze zetelen in dezelfde plaats (Bergeijk) en Wilvo was klant bij het metaalbedrijf. ‘We zijn zelf al vele jaren ‘klant’ bij Van Den Broek en dat is natuurlijk niet zonder reden. Ze begeven zich in een nichemarkt en zijn daarin echt het topsegment. Bovendien bekleedt Van Den Broek een sterke positie in de medical technology markt. De combinatie van dit alles is voor ons de primaire reden om Van Den Broek over te nemen’, legt Wilvo-CEO Rob Lemmens de overname uit.

Van Den Broek is gespecialiseerd in het bewerken van fijnmechanische precisie-onderdelen (stempels, matrijzen en speciale tooling), onderdelen uit exotische materialen zoals Titaan, Inconel, Invar en Molybdeen en het bewerken van hardmetaal en geharde materialen (tot 70 Hrc). De voormalige eigenaren van het bedrijf, Johan Van Den Broek en Mieke Van Vonderen – Van Den Broek, blijven actief.

Het is al weer de derde overname van Wilvo, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Eerder werden mechanische toeleverancier GFM, (gespecialiseerd in CNC-verspanen) en ITEQ (one-stop shop voor metaalcomponenten van prototypes tot aan grote series) overgenomen.

Wilvo is in 1970 begonnen als een specialist in de bewerking van dun plaatstaal en licht constructiewerk. In de loop der jaren is haar portfolio, klantenkring en afzetgebied flink uitgebreid. Het metaalbedrijf mag onder andere ASML tot haar klanten rekenen. Voor dit maakbedrijf produceren zij zogenaamde ‘install-equipment’. Het gaat hier om tools en lockings die worden gebruikt om de systemen van ASML veilig over de wereld te verzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *