NPS organiseert zesdaagse cursus Slijpen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De branchevereniging Nederlandse Precisie Slijpbedrijven (NPS) organiseert voor de zestiende keer de jaarlijkse cursus ‘Slijpen’. De cursus wordt gegeven in zes dagen en gaat van start op 15 maart.

Het doel van de cursus is nieuwe ontwikkelingen en kennis over het slijpvak over te dragen en het op niveau brengen van medewerkers in slijperijen. Deze cursus is zowel voor beginnende als voor ervaren slijpers die hun kennis willen opfrissen.

Ultieme oppervlaktekwaliteit

Slijpen van gereedschappen of hoogwaardige industriële en medische producten kent nog steeds haar eigen specifieke bewerkingstoepassing binnen het verspaningsproces. Een hoge proceszekerheid, ultieme oppervlaktekwaliteit en effectieve geometrie maakt dat het slijpproces nog steeds een van de meest geschikte mogelijkheden is om supergladde oppervlakten of moeilijke contouren te realiseren op harde en moeilijk bewerkbare materialen zoals CBN, keramiek of hardmetalen.

Slijpschijven, koelen, smeren, opspannen

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de technologie van het slijpen, de soorten slijpschijven en het gebruik ervan, koel- en smeermiddelen tijdens het slijpen en de diverse opspanmiddelen. Daarnaast worden de basisprincipes van tekeninglezen en vorm- en plaatstoleranties uitvoerig behandeld.

In het onderdeel leppen wordt de cursist bekendgemaakt met de verspaningstechniek voor het ultravlak maken van oppervlakken. In het onderdeel coaten leert de deelnemer over de toepassingen en mogelijkheden op het gebied van bescherming en conservering van bewerkt metaal. Nieuw in de cursus is dat ruimte is gereserveerd voor de theorie rond de toegepaste hoekmeting.

De cursus wordt in zes dagen gegeven. Op 15 maart 2017 wordt gestart met de cursus. Andere cursusdagen zijn 22 maart, 29 maart, 5 april, 12 april en 19 april. Maximaal kunnen per cursus 12 personen deelnemen.

Voor cursusinformatie en aanmelding ga naar de wesbite van Nederlandse Precisie Slijpbedrijven – NPS, bel 030 – 6.05.33.44. of  mail nps@metaalunie.nl