Dymato toegevoegd aan lezingenprogramma Verspanen 2020

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Dymato is op het laatst toegevoegd aan het lezingen-programma op Verspanen 2020 dat op 24 januari 2017 voor de tweede keer wordt gehouden. Daar zal opnieuw de toekomst van verspanen onder de loep worden genomen. Met 2020 als stip aan de horizon wordt gekeken naar de trends en ontwikkelingen.

De lezing van Dymato heeft de titel ‘Invloed bouwwijze vijfassig bewerkingscentrum op rendement’. Met als tag of subtitel ‘Een inzicht van onschatbare waarde voor uw volgende machinekeuze’. In deze lezing behandelen Willem van Dam van Dymato de verschillende bouwwijzen van vijfassige bewerkingscentra en de invloed op de kostprijs, verspaningscapaciteit, en nauwkeurigheid van de machine.


Van Dam van Dymato maakt daarbij onderscheid tussen universeel verspanen, grote werkstukken verspanen, en hogesnelheidsfrezen (ook wel HSC genoemd hetgeen staat voor high speed cutting).

Vragen die van groot belang zijn voor de verspaner/ondernemer zijn bijvoorbeeld voor universeel verspanen: door het gebrek aan langlopende contracten met afnemers is men gedwongen om een allround machine aan te schaffen die een breed scala van materiaalsoorten efficiënt kan verspanen.

Van Dam geeft anwoord op de vraag welke machineconcept dan het beste past bij een allrounder.
Een ander voorbeeld waar Van Dam mee komt is het verspanen van grote werkstukken. Waar ligt in dat geval de grens om in plaats van het werkstuk de spindel te laten kantelen?
Tot slot komt Dymato met het hogesnelheidsfrezen. Als men harde materialen wil verspanen met gekromde vlakken en kleine radii dan blijft alleen vonkerosie of HSC frezen over. Wat zijn de voordelen van HSC?

Verspanen 2020, op 24 januari van 13:00 – 17:00 uur, locatie: techniekHuys, De Run 4250 in 5503 LL Veldhoven.

Inschrijven via www.mikrocentrum.nl