TU Delft wint hyperloop competitie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Hyperloop-team van de TU Delft heeft afgelopen weekend de competitie tussen 27 wereldwijde teams gewonnen. De ontlading was groot bij de Award Ceremony van SpaceX’s Hyperloop Pod Competitie, staat te lezen op de website van TU Delft. Onder grote belangstelling wonnen studenten van de TU Delft de wedstrijd in Los Angeles.

Uitgedaagd door Elon Musk bouwden 27 teams uit de hele wereld het afgelopen jaar ‘pods’ voor het futuristische transportconcept Hyperloop , waarbij mensen en goederen met hoge snelheid door buizen reizen. Met de competitie wil hij de ontwikkeling van een revolutionaire vorm van snel en energiezuinig transport stimuleren, waarbij mensen en goederen met een snelheid van 1.200 kilometer per uur door buizen met daarin een zeer lage luchtdruk reizen. Uitgedaagd door Musk ontwierpen, bouwden en testten studententeams over de hele wereld hyperloop-pods.

Afgelopen weekend mochten ze hun pods op de proef stellen in een 1,2 km lange buis naast het terrein van SpaceX in Los Angeles. ‘Dit was precies de prijs waar we voor gingen, we hebben geprobeerd aan alle details aandacht te besteden en een pod te maken die je zo zou kunnen opschalen”, vertelt team captain Tim Houter. ‘En die inspanning is nu beloond, fantastisch’. Daarnaast kreeg het Delft Hyperloop Team ook de Award voor de beste constructie en ontwerp. Het Delftse ontwerp meet ongeveer 4,5 meter bij 1 meter en weegt slechts 149 kilogram.

Studenten van de Universiteit van München wonnen met een gemiddelde snelheid van 94 km per uur de andere prijs, die voor de hoogste gemiddelde snelheid. Er is nog wel een hele weg te gaan om uit te komen op de gewenste snelheid van 1.200 km per uur.

TU Delft