CUT-serie draadvonkmachines voor het eerst op Techni-Show

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

LOMM – Op de Techni-Show presenteert GF AgieCharmilles voor het eerst de CUT-serie draadvonkmachines. Dit is een ‘goedkope’ oplossing voor het vonken van minder complexe vormdelen zoals ponsgereedschappen. Het bedrijf uit Lomm zegt daarbij in de CUT-serie geen concessies gedaan te hebben aan de kwaliteit, nauwkeurigheid en prestaties.

GF AgieCharmilles heeft zich juist geconcentreerd op een hoge gebruiksvriendelijkheid en productiviteit. Dat heeft onder meer geresulteerd in een gebruiksvriendelijke grafische besturing, waarmee een niet ervaren operator in korte tijd alle functies en mogelijkheden kan bedienen.

Ook de lage operationele kosten van de CUT-serie passen binnen het ‘cost-effective’ concept van AgieCharmilles. Wat betreft de prestaties is vooral de hoge vonksnelheid een opvallend kenmerk van de nieuwe CUT-serie.

Op de machines zijn snijsnelheden tot 250 mm2/min mogelijk, bij draaddiameters van 0,15 tot 0,3 mm. De CUT 20 heeft een werkbereik van X=350, Y=250, Z=250 mm, een werktafelafmeting van 700 x 480 mm en een maximaal werkstukgewicht van 400 kg. De CUT 30 is een grotere uitvoering van de CUT 20.