‘We maken een echte rondslijper van oud-militair Joël (22)’

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Sectorplan Twente heeft voor Joël de Klerk goed uitgepakt. Na ruim acht maanden heeft de voormalig defensiechauffeur zijn plek gevonden in de metaalsector, bij Drenth Motorsport Gearboxes.

Na verdere scholing zal hij als volwaardig rondslijper worden aangesteld. Dat is de overtuiging van zowel De Klerk als Barry Jordens, manager productie bij Drenth en begeleider van de aspirant rondslijper.

Sectorplan Twente

De Klerk (nu 22 jaar) is een van de 547 mensen (stand februari 2017) die midden in een omscholingstraject zitten van het Sectorplan Twente, dat als doel heeft om mensen (van buiten de sector) te binden aan lastig vervulbare vacatures binnen Twente. Voor het Sectorplan Twente is 6,9 miljoen euro gereserveerd uit de zogenoemde Asscher-gelden als belangrijke impuls voor de arbeidsmarktregio Twente. Zo is er in de nasleep van de verkiezingen toch een goed bericht voor Asscher. Mooi feitje is dat Joël eerder dit jaar bij een bezoek van Asscher aan Drenth nog een paar woorden met hem heeft mogen wisselen.


Lees verder: ‘Ik ga hem geen kunstje leren, we gaan een echte rondslijper van hem maken’