Staalleverancier Noviostaal verhuist naar Wijchen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Nijmeegse staalleverancier NovioStaal verhuist per 1 september 2017 naar Bijsterhuizen 5143 te Wijchen. Aanleiding voor de verhuizing zijn de sterk toegenomen vraag naar hoogwaardige staalkwaliteiten en de beperkte uitbreidingsmogelijkheden van de opslagruimte op de huidige locatie.

Het nieuwe pand heeft een ruimere opslagcapaciteit en betere faciliteiten, waardoor Noviostaal nog flexibeler kan inspelen op de wensen en behoeften van haar klanten en de staalmarkt. Het nieuwe pand op het bedrijvenpark in Wijchen biedt een verdubbeling aan werkruimte waardoor de opslagcapaciteit wordt opgevoerd en de al ruime sortering nog verder wordt uitgebreid. Dit stelt de staalleverancier  in staat om nog flexibeler te leveren, grotere voorraden te beheren en het logistieke proces nog verder te optimaliseren.

Uniek pand

Noviostaal heeft het nieuwe pand zelf ontworpen waardoor het perfect aansluit op de specialistische bedrijfsvoering. De bouw is eind januari 2017 gestart en wordt medio augustus 2017 afgerond. De voorkant van het pand is bekleed met Cortenstaal; een unieke staalsoort met een bruine, roestachtige kleur. Een echt visitekaartje voor de toonaangevende leverancier van deze speciale staalkwaliteit.

Stap terug

  De verhuizing markeert tevens de start van een transitie binnen het bedrijf. Directeur Lex Coenen doet de komende jaren een stapje terug en draagt Noviostaal geleidelijk over aan zijn zoon Marc Coenen en diens compagnon Niek Janssen.

 

Noviostaal

Noviostaal is opgericht in 1997. Aanleiding hiervoor was de behoefte van bedrijven aan gangbare kanalen om gemakkelijk staalproducten te vinden. Het bedrijf werkt vanuit de vraag en behoefte van de klant. Het staalbedrijf heeft een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Samen met de jarenlange ervaring, de snelle levertijden, het directe contact met klanten en de korte lijnen zorgt dit ervoor dat Noviostaal de vele afnemers optimaal kan bedienen.