Noord-Limburg roept bedrijven op voor deelname Dag van de Maakindustrie

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Netwerkorganisatie Keyport organiseert in oktober voor de vijfde keer een Dag van de Maakindustrie waarbij maakbedrijven in de regio Midden-Limburg en Cranendonck hun activiteiten onder de aandacht kunnen brengen van het grote publiek. Bedrijven kunnen zich tot 1 augustus aanmelden voor het publieksevenement.

De Dag van de Maakindustrie is een open bedrijven dag in samenwerking met Keyport, waarbij de maakindustrie in de Keyport regio (Midden-Limburg en Cranendonck) collectief de deuren open stelt voor het grote publiek. Doel is een grotere naamsbekendheid, positiever imago en meer zichtbaarheid als potentiële werkgever te creëren.

Bezoekers uit de regio schrijven zich van tevoren via een centrale website in zodat deelnemende maakbedrijven precies weten wie er tussen 11.00 en 17.00u op bezoek komen in hun bedrijf. ‘Bezoekers van de open bedrijven dag zijn nieuwsgierig naar wat de bedrijven maken, hoe ze het maken, en welke stage- en carrièremogelijkheden er zijn’, klinkt het bij de organisatie Keyport.

Promotie & deelname

De organisatie belooft om de Dag van de Maakindustrie met een uitgebreide marketingcampagne onder de aandacht te brengen van het publiek, met reclame op onder andere social media, in lokale en regionale media, reclame langs de weg en huis-aan-huis. Deelnemende bedrijven krijgen daarnaast een marketing- en communicatiepakket om hun deelname uit te dragen en te versterken. Aan de deelname aan het publieksevenement hangt een prijs van 1495 euro voor mkb-bedrijven met minder dan 25 fte.

Nieuwe medewerkers aantrekken

De Dag van de Maakindustrie werd in Noord-Limburg vier keer eerder georganiseerd. De laatste editie in april telde zeventien deelnemende bedrijven en 4.500 bedrijfsbezoeken. Volgens organisatie Keyport is vijf tot tien procent van de bezoekers beroepsoriënterend. ‘Dag van de Maakindustrie was voor meerdere bedrijven een effectief hulpmiddel in het vinden en/of binden van nieuwe medewerkers.’

Aanmelding voor de open dag op 1 oktober kan op deze website www.keyport.nl/contact-dag-van-de-maakindustrie/

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *