Ruim zeshonderd basisschoolleerlingen doen mee aan de Twentse Techniek Week

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Kinderen uit groep 7 in de plaatsen Rijssen, Holten, Notter, Okkenbroek en Enter zien deze week hoe leuk het is om te werken in de techniek.

Van maandag 19 maart tot en met donderdag 23 maart is vindt de Twentse Techniek Week plaats.  Een samenwerking tussen drie Twentse opleidingscentra (Bouwgilde, REMO West-Twente en Transport & Logistiek) en Stichting Zwaluwstaarten. De groepen worden één dagdeel ontvangen bij opleidingscentra Bouwgilde en REMO West-Twente, waar ze een uitdagend en educatief programma voorgeschoteld krijgen. In totaal zullen ongeveer 615 leerlingen van twintig basisscholen meedoen.

Leskist

Speciaal voor dit evenement heeft Stichting Zwaluwstaarten een leskist ontwikkeld, die ruim voor de start van de Twentse Techniek Week is afgeleverd bij alle deelnemende scholen. In deze leskist zitten verschillende materialen en gereedschappen. Hiermee moeten de leerlingen zelf iets bedenken en maken bij een thema.

Winnaar

De mooiste en creatiefste uitwerking van de opdracht wint de hoofdprijs van de Twentse Techniek Week: een uitje voor de hele klas. Daarnaast zijn er nog een aantal andere prijzen te winnen. Een professionele jury zal alle inzendingen beoordelen. Wethouder Bert Tijhof reikt op vrijdagmiddag 23 maart om 16.00 uur de prijzen uit in het ‘Voortman Experience Center’ in Rijssen.