Ondernemersontbijt voor ‘Smart Industry’

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Internationaal Netwerkbureau organiseert op 19 april een ondernemersontbijt rondom het onderwerp ‘Smart Industry’. Dit evenement zal plaats vinden bij de Dorset Group in Aalten . Later op de dag staat ook nog een informatiebijeenkomst over de grensoverschrijdende Techniekdag op 22 september in Bocholt op het programma.

Tijdens het ontbijt leren ondernemers hoe zij met behulp van nieuwe technologie de concurrentie voor kunnen blijven en bedrijfsprocessen kunnen verbeteren. Er wordt inzicht geboden in een tweetal hubs: ‘SmartHub Achterhoek’ en ‘Digital Hub münsterLAND’. Een aantal sprekers zullen vertellen over de twee hubs die diverse netwerken in de regio verbinden en de bijbehorende kaderprogramma’s om de digitale economie te stimuleren. Ook staan samenwerkingsverbanden op het gebied van digitalisering centraal.

  

Grensoverschrijdende Techniekdag

´s Avonds zal er nog een informatiebijeenkomst over de grensoverschrijdende Techniekdag op 22 september in Bocholt plaatsvinden. De bijeenkomst is bedoeld voor bedrijven die graag als exposant mee willen werken aan de tweede Nederlands-Duitse Techniekdag in Bocholt. Net als vorig jaar, toen meer dan 3.000 kinderen en hun ouders de eerste grensoverschrijdende Techniekdag bezochten, is de organisatie van de Techniekdag aan Nederlandse zijde in handen van VNO-NCW Midden, het Internationaal Netwerkbureau en het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt (POA) Achterhoek. Aan Duitse kant tekenen regionale belangenbehartigers uit het bedrijfsleven en van onderwijsinstellingen voor de organisatie.

Aanmelden kan per mail aan: knuf@bocholt-wirtschaftsfoerderung.de