Drieluik werpt zijn vruchten af

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Jan Lemmers startte vijf jaar geleden met JatecMachines. Eerst met occasions en vrij snel er na ook met nieuwe machines. Een half jaar later richtte hij Holland CNC Group op waar de installatie, service en onderhoud van de geleverde machines is ondergebracht. Inmiddels is er een drieluik ontstaan door de samenwerking met MachineMatch.

MachineMatch levert CNC-bewerkingsmachines. Naast vertegenwoordigingen van DMC Machine Tools, LK Machinery, Ray Feng, TMT en Belotti Spa, heeft het bedrijf een breed netwerk zodat altijd de juiste machine kan worden aangeboden. ‘Nu hebben we het gehele traject gewaarborgd en kunnen we onze klanten uitstekend van dienst zijn’, aldus Lemmers. Het programma van te leveren machines is al compleet. ‘Het pakket aan machines is breed, van frees- en draaibanken tot en met portaalbewerkingscentra en slijpmachines.’

Langdraaier

Op Technishow presenteerde de drie bedrijven zich in Hal 12. ‘Hier hebben we onder andere een Mylas DT 42 (multi-tasking) machine getoond. Deze draai- en freesmachine is verkocht aan MF van der Veer in Enschede. Dit is overigens de eerste verkochte machine in Nederland. De tweede machine is ook al door deze klant bij ons besteld en zal een maand na de Technishow worden uitgeleverd aan MF van der Veer. De machines hebben dezelfde opties. Een stafaanvoer van FMB en omdat deze klant met snijolie gaat werken worden deze machines ook uitgevoerd met een brandblusinstallatie van Kraft & Bauer. Verder hebben ze gekozen voor BMT opname op de boventurret om een nog betere stabiliteit te hebben voor de aangedreven gereedschappen.

Een derde Mylas wordt geleverd bij Vencosteel in Eersel met dezelfde opties als bovengenoemde machines. Alleen wordt deze machine uitgevoerd met een LNS Fedek stafmagazijn.’ 

Nederlandse markt 

Op de stand was de nieuwe RSL 20 langdraaier van Ray-Feng te zien. Deze machine is niet alleen prijstechnisch maar ook in zijn uitvoering zeer geschikt voor de Nederlandse markt. Deze Ray-Feng is in de uitvoering met Fanuc Oi-TF-besturing. Andere machines van Ray-Feng zijn meestal uitgevoerd met een Mitsubishi-besturing. Van de modellen RSB20Y en RSL 16 zijn al machines geleverd in Nederland. In juli komt een nieuw type, de RSB 32Y, op de markt. Met het drieluik is de continuïteit voor de komende jaren goed afgedekt. De Holland CNC Group telt nu vier monteurs en heeft inmiddels een groot aantal CNC-machines geleverd.   

www.jatecmachines.nl

www.machinematch.nl

www.hollandcnc-group.nl