Tube en Wire barst uit zijn voegen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De branches van de draad-, kabel- en buizenindustrie kijken vol verwachting naar de toekomst. Stijgende investeringen op de wereldmarkt zorgen binnen de mondiale staalindustrie voor een optimistische stemming. Beursdirecteur Daniel Ryfisch laat weten dat hij verwacht dat het bezoekersaantal niet zal lijden onder de druk van de dagelijkse werkzaamheden. ‘Ik denk dat de geïnteresseerden wel naar de beurs komen om zich op de hoogte te laten stellen van alle noviteiten.’

De verwachting is dat zo’n 70.000 bezoekers uit circa 130 landen naar Tube en Wire komen. Hiervan komt twee derde uit het buitenland. Van 16 tot en met 20 april 2018 openen de beurzen Wire, internationale vakbeurs voor de draad en kabel, en Tube, internationale buizenvakbeurs, opnieuw hun deuren op het beursterrein van Düsseldorf, om innovatieve technologieën, nieuwe machines en installaties maar ook producten en dienstverlening uit hun branches te presenteren.

Meer dan 2.600 exposanten uit de beide branches, Nederland is tot nu toe vertegenwoordigd met ruim veertig bedrijven verdeeld over beide beurzen, presenteren gedurende vijf dagen in zestien beurshallen op een totale tentoonstellingsoppervlakte van 118.000 vierkante meter netto hun producten en diensten. 

  

Wire

Wire 2018 vindt plaats in de beurshallen 9 tot en met 16 en delen van de tijdelijke hal 18. Er worden machines en installaties voor de productie en verwerking van draad, gereedschap en hulpmaterialen voor de productietechnologie, maar ook grondstoffen, speciale draden en kabels getoond. Ook worden er innovaties uit de segmenten meet- en regeltechnologie, controletechnologie en speciale toepassingen getoond. De focus ligt nog meer dan voorheen op glasvezelkabels. Daarmee anticipeert Messe Düsseldorf op het toenemende gebruik van glasvezelkabels binnen het energiebedrijf, de bouw- en de communicatiebranches.   

De segmenten draad, kabel- en glasvezelmachines hebben hun presentaties in de hallen 9 tot en met 14 en 16. De omvormtechniek (fastener technology) sluit er in hal 15 op aan. Roosterlasmachines (mesh welding) en veerproductietechnologie (spring making) zijn in hal 13 te vinden.  

Tube

Traditiegetrouw zijn er op Wire veel exposanten uit Italië, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Turkije, Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland te vinden. Tube 2018 presenteert het aanbod in de beurshallen 3 tot en met 7.0 en de hallen 16, 17 en delen van de tijdelijke hal 18. Tot het omvangrijke aanbod behoren machines en installaties voor de productie van buizen, buizenbewerking en buizenverwerking, maar ook grondstoffen, buizen en toebehoren, gebruikte machines, gereedschappen voor de productietechnologie, hulpmiddelen en meet-, stuur-, regel- en controletechnologie. 

Pipelines en het segment OCTGtechnologie, profile en machines, maar ook plastic tubes completeren het aanbod. Door de aanhoudend sterke vraag uit China zal er ook dit keer een Chinees paviljoen te vinden zijn. Onder de noemer ‘Meet China’s Expertise’ presenteren Chinese ondernemingen uit de segmenten van de draad-, kabel- en buizenindustrie hun aanbod in hal 16.  

Buizentoebehoren zijn in hal 17 te vinden, de handel met buizen en de buizenproductie zijn in de beurshallen 3 en 4 ondergebracht en de buizenomvormtechnologie sluit in hal 5 aan. Machines en installaties en tevens buizenbewerkingsmachines worden in de hallen 6 en 7a gepresenteerd. Profiel en plastic tubes bevinden zich in de hallen 3 tot en met 7.0, 16 en 17.  

Ook op Tube zijn exposanten uit de landen Italië, Nederland, Spanje, Turkije, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Duitsland het sterkst vertegenwoordigd. Van de overzeese gebieden komen de meeste exposanten uit India, de USA, China en Zuid-Korea.  

www.wire.de

www.tube.de