Actieplan en extra geld voor innovatie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Vandaag (vrijdag), wordt er een actieplan gepresenteerd om het midden en kleinbedrijf te ondersteunen de slag naar de digitalisering te maken. Hiervoor komen, naast de bestaande subsidieregelingen als bijvoorbeeld MIT, nieuwe aanvullende financiële regelingen.

Dit maakte staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat afgelopen maandag bekend tijdens de presentatie van de MKB Innovatie Top 100 2018 in Nieuwegein. ‘De innovatiekracht in Nederland heeft vorig jaar de sterkste groei van de afgelopen vijf jaar gekend. Maar er is nog een groot aantal bedrijven die de slag nog moeten gaan maken. Hierbij willen we ze nog meer ondersteunen.’
Nederland is samen met vijf andere EU-landen, Zweden, Denemarken, Finland, Verenigd Koninkrijk en Luxemburg, opnieuw benoemd tot innovatieleider.

In de MKB Innovatie Top 100 2018 hebben veertien maakbedrijven een plek verworven. In totaal waren er bijna 250 inschrijvingen. De 14 genomineerden zijn: TiePie engineering, DENSsolutions, Teqram, TWRG, 10XL, Jansen Precision Engineering, Stogger, Houweling Groep, Smart Robotics, Moton Lubricants, Tusti, Parhelion, Innovative Mechatronic Systems en Widenhorn. De sector ICT is sterk vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100. Na de ICT-sector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren food & agro, health en industrie.  

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit 250 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100. Uit onderzoek van de KvK onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Op 26 september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2018 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.