Hannover Messe steekt de oceaan over

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Deutsche Messe brengt de Hannover Messe naar de Verenigde Staten. Met de Hannover Messe USA brengt de Deutsche Messe voor het eerst in zijn 70-jarige geschiedenis een evenement buiten Duitsland.

De Hannover Messe USA loopt van 10-15 september 2018 parallel aan de IMTS-International Manufacturing Technology Show op McCormick Place in Chicago. Deze combinatie van beurzen zal naar verwachtig met meer dan 115.000 bezoekers het grootste evenement in Noord-Amerika op het gebied van productietechnologie zijn.

‘Hannover Messe USA is gebaseerd op het formaat dat we in Hannover gebruiken en richt zich niet alleen op individuele machines en componenten, maar ook op complete oplossingen’, aldus Marc Siemering, Senior Vice President Industry, Energy & Logistics, Deutsche Messe AG. ‘We introduceren het merk Hannover Messe in Chicago, omdat we willen voortbouwen op de bekendheid die het partnerland USA tijdens Hannover Messe in 2016 heeft gegenereerd. Chicago is de perfecte plek om onze inhoud, onderwerpen en netwerk te introduceren op de Amerikaanse markt. Tegelijkertijd zullen we Amerikaanse innovatie onder de aandacht brengen van een wereldwijd publiek en Noord-Amerika in de schijnwerpers zetten als een belangrijke productielocatie.’

4 sectoren

De USA-editie zal worden gevormd door vier belangrijke tentoonstellingssectoren: 1. IAMD-Integrated Automation, Motion & Drives USA, 2. ComVac USA, 3. Industrial Supply USA en 4. Surface Technology USA plus de drie speciale tentoonstellingsgebieden Digital Factory, Industrial Energy Systems en Fluid Power. China, Duitsland, Italië, Korea en Taiwan sponsoren landenpaviljoens. Meer dan 500 bedrijven hebben zich geregistreerd om te exposeren op de 12.000 vierkante meter vloeroppervlak. Lenze, SEW, SAP en Fraunhofer zijn nieuwe exposanten. Terugkerende grote namen zijn THK, Wittenstein, Festo, Phoenix Contact, Harting, Rittal, B&R, Rittal, Mitsubishi en HIWIN.

Hannover Messe USA

IMTS 2018