Bonden voeren druk op met driedaagse staking in metalektro

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Werknemers van Alutech in Katwijk willen komende dagen een stevig signaal afgeven aan de werkgevers in de metalektro. Vanaf 23.00 uur vanavond begint een staking van 72 uur bij de producent van aluminium brandstoftanks.

‘De medewerkers bij Alutech willen net als alle andere stakers bij al die andere metaalbedrijven, loon naar werken’ zegt Maria van den Born, bestuurder FNV Metaal. ‘Ze missen de waardering voor hun werk nu ze geen fatsoenlijke loonstijging zien, terwijl de metaalbedrijven het zo goed doen. Ze willen minder flex, maar ook gezond doorwerken tot hun pensioen. Zolang dat al teveel gevraagd is voor de werkgevers en de FME, gaan deze dappere stakers door. Nu zelfs drie dagen achter elkaar, maar daar stopt het niet als er geen fatsoenlijke cao metalektro komt.’

 

De onderhandelingen over een nieuwe cao metalektro zijn dit voorjaar mislukt. Afgelopen maanden hebben er al vele stakingen plaatsgevonden door het hele land, met nu dus een driedaagse staking van één bedrijf. De cao metalektro geldt voor zo’n 150.000 metaalwerkers.