MAVOM Chemie winnaar ION Borghardt Award 2018

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

MAVOM Chemie uit Alphen aan den Rijn heeft de ION Borghardt Award 2018 gewonnen, de prijs voor vooruitstrevende innovaties in de oppervlaktebehandelende industrie. Deze werd uitgereikt tijdens de opening van de Week van de Oppervlaktetechnologie in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Mavom Chemie won de award met zijn inzending van het MAVOMmate platform. De innovatie geeft gebruikers op een volledig nieuwe manier toegang tot kwaliteitsbewaking.

 

‘People-planet-profit’

De prijs is door de jury, onder leiding van juryvoorzitter prof.dr.ir. Arjan Mol (TU Delft), uitgereikt aan MAVOM Chemie omdat het vooral op de gestelde criteria van ‘people-planet-profit’ bijzonder hoog scoort. ‘De inzending beantwoordt direct een grote marktvraag, ontzorgt de klant en is een lichtend voorbeeld van ketenoptimalisatie en innovatie. Tevens de criteria kostenreductie, marktbelang en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn nadrukkelijk meegewogen in het oordeel van de jury’ verklaart Mol.

 

Andere genomineerden

Begin deze maand werden de vijf kanshebbers bekend gemaakt. Dat waren AD Chemicals en Hollandia Infra (PreCoat voor conservering zware staalconstructies), BYK Gardner (kleurmeting), HaTwee en Molcon (buitenbestendige eenlaagse poedercoating), Kluthe Benelux (lage temperatuur zinkfosfateren) en Mavom Chemie (MAVOMmate platform voor kwaliteitsbewaking). HaTwee in samenwerking met Molcon en Kluthe Benelux eindigden op plaats twee en drie achter de winnaar.