Blog Rolf Elling: ‘Een te kort lontje’

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Vakbondsleden dringen FME-kantoor binnen. Het is nieuws op de website van de FME. Het was wel schrikken denk ik voor de medewerkers van FME toen zo’n honderd boze vakbondsleden met geweld de entree van FME in Zoetermeer binnendrongen. Ze willen hun recht halen, ze willen een betere cao, maar is dit nu de juiste manier?

Ik vind in ieder geval dat deze medewerkers een stap te ver zijn gegaan. Sommigen denken dat alles tegenwoordig maar kan en is toegestaan, maar op een dergelijke wijze je recht, tenminste, denken te halen, is niet correct. Ik vind eerder deze vakbondsleden zich moeten beklagen bij de vakbondsbestuurders. Zij zijn toch degene die in het overleg over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst staan en van de rand en de hoed weten.

 

De medewerkers van FME, die ook gewoon hun werk doen onder de voor hen geldende cao, hoef je niet de stuipen op het lijf te jagen en onheus te bejegenen. Kortzichtig van degene die in Zoetermeer waren.  

 

Het siert FME-voorzitter Ineke Dezentjé overigens dat ze ondanks de brute inval, toch nog een gesprek is aangegaan met deze medewerkers uit de metaalsector. Dat getuigt van daadkrachtig optreden en laat zien dat ze haar mannetje staat.  

 

De aanwezige vakbondsleden hebben uiteindelijk hun excuses aangeboden voor de intimiderende wijze waarop ze het pand zijn binnengedrongen.

Laat het een incident zijn, want hier wordt niemand beter van.  

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod