IMWI neemt coatingspecialist Van Dijk over

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

IMWI (Infra, Maritiem, Warmte, Industrie), de combinatie van de bedrijven KZ Meet- en Regelapparatuur (KZ) en Rombouts Kunststof Techniek (RKT) neemt coatingspecialist Van Dijk over. Met deze bedrijven ontstaat een sterke combinatie op het gebied van pijplijn coating en stadsverwarming.

Met de overname ontstaat een groep met een gecombineerde omzet van circa €20 miljoen en 100 medewerkers. In 2016 nam KZ uit Zwolle RKT uit Tholen over om haar positie in het grote leidingwerk te versterken. RKT is actief in de aanleg en het onderhoud van complexe leidingnetwerken die onder meer zorgen voor het transport van water, gas en warmte. KZ ontwikkelt en produceert onderdelen op het gebied van gas- en waterleidingen en levert deze met name aan netbeheerders, installateurs en aannemers. Het bedrijf focust zich op koppelingen, aftakkingen en aansluitingen van gas- en waterleidingen. De laatste jaren is het assortiment uitgebreid met onderdelen voor stadsverwarming.

Met de nieuwe overname van Van Dijk Coating kunnen de drie bedrijven als groep een totaaloplossing bieden aan de klant. Volgens Herman van Dijk, voormalig eigenaar van Van Dijk vroegen klanten al langer naar deze bundeling van krachten van de specialisten.

Groeimogelijkheden

Fredrik Jonker begeleidde de overname vanuit Marktlink: ‘De verandering in de markt vraagt om spelers die met specialistische kennis en ervaring een totaaloplossing kunnen bieden. We zien in de inframarkt dat schaalgrootte de sleutel is voor verdere groei. Er zijn nog voldoende ontwikkelrichtingen en acquisitiekansen voor een verdere groei van de groep.’

Met de overname is IMWI klaar voor de toekomst, denkt Pieter Krijne, directeur en eigenaar van IMWI. ‘In 2050 moeten Nederlandse huishoudens van het gas af. Mede daardoor zien wij een stijging in de vraag naar collectieve warmtesystemen zoals stads- en blokverwarming. Zowel KZ, RKT als Van Dijk (Noordwolde) zijn zich daar de afgelopen jaren al meer op gaan richten. Wij gaan ervan uit dat door deze overname de positie van alle bedrijven wordt versterkt.’