Nederland Maakt het samen met Nevat

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Nevat, de brancheorganisatie van toeleveranciers in de maakindustrie, bestaat 40 jaar. Op 19 april 1979 is Nevat in een Utrechts café op een bierviltje uitgedacht. De brancheorganisatie slaat in 2019 een nieuwe weg in. Met ketenpartners organiseert Nevat een nieuw inspirerend event: Nederland Maakt.

Het event staat gepland voor 2 oktober dit jaar en zal ingaan op actuele thema’s in de (toeleverende) maakindustrie: mens, technologie en data. Samen met partners en aansprekende keynotes duidt Nevat de trends en ontwikkelingen en zetten dit om in concrete handvatten om mee te kunnen doen aan de ontwikkelingen van morgen: ‘een krachtige toeleverende maakindustrie: klaar voor de toekomst’. Veertig jaar geleden startte de organisatie met de ambitie om de toeleveringsindustrie te bevorderen door het organiseren van evenementen en congressen. Nu heeft Nevat zijn eigen professionaliseringsprogramma, een uitgebreide evenementenkalender en werkt het samen met verschillende ketenpartners.

Ondernemen en Ontwikkelen

Nevat heeft naast het organiseren van evenementen ook twee andere speerpunten, Nevat Onderneemt en Ontwikkelt. Ondernemen is het kloppende hart van de leden. Het ‘Onderneemt’-programma biedt hulp aan leden door een benchmark, business coaching modules en een interne business coach op het vlak van bedrijfsstrategie en strategie-executie. De brancheorganisatie kent zeven verschillende sectoren waarbinnen ondernemers zich verbinden en elkaar versterken: Electronic Manufacturing Services, Groep Plaatverwerkende Industrie, Groot Verspaners Nederland, Holland Automotive, Precision Part Platform, System Developers en System Suppliers. Met ieder een eigen specialisatie en activiteiten.

In de steeds sneller veranderende wereld werkt de organisatie steeds meer samen met partners in de keten. Ketensamenwerking werkt positief door voor de leden en de industrie. Zo wordt er samengewerkt samen met onder andere FPT-Vimag. Ook wordt gewerkt met het Smart Industry Skillslab op het gebied van gerobotiseerd lassen bij de stichting Vakopleiding Metaal. Doel van het skillslab is kennis over gerobotiseerd lassen te delen met meer bedrijven en hierbij opleidingen te betrekken, zodat nieuwe kennis wordt omgezet in nieuw leermateriaal.