Schuler presenteert digitale stanspers op BlechExpo

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Schuler is geleidelijk aan zijn volledige productportfolio aan het digitaliseren en geschikt te maken voor in een netwerk. Hierdoor zijn klanten optimaal voorbereid op het industriële IoT. Het meest recente voorbeeld is de vernieuwde stanspers MC 125, die nu ook slimme functies biedt voor middelgrote ondernemingen.

Schuler zal de nieuwe machine voor het eerst op de beurs Blechexpo van 5 tot 8 november 2019 in Stuttgart (hal 8, stand 8511) tonen.Dankzij extra geïntegreerde sensoren kan de toestand van de MC 125 op elk moment volledig worden bewaakt. Dit garandeert de productiviteit van de stempelmachine en kan ongeplande stilstand voorkomen. Bezoekers van de Schuler stand op de Blechexpo kunnen deze functionaliteiten zelf ervaren op hun mobiele apparaten.

Ook de monteurs hebben een update gekregen.

Update  bestiurung en mechaniek

Niet alleen de besturing, maar ook de mechaniek van de stanspers is geüpdatet: Schuler heeft nu de schuifgeleiding via voorgespannen, spelingvrije rolgeleiders geïmplementeerd. Ze garanderen niet alleen de nodige precisie, bijvoorbeeld voor componenten met een hoge snijnauwkeurigheid, maar zijn ook onderhoudsarm.

De stijf gelaste constructie zorgt voor een hoge standtijd dankzij de geringe doorbuiging van het bed. De in tegengestelde richting draaiende dwarsscheepse assen compenseren de zijdelingse rotatiekrachten.

De stanspersen van de MC-serie met een perskracht tot 500 ton zijn geschikt voor de productie van gevormde plaatwerkdelen, niet alleen voor de automobiel-, bedrijfswagen- en toeleveringsindustrie, maar ook voor de bouwnijverheid, de huishoudelijke apparatenindustrie, de elektrische en elektronische industrie. Korte omschakeltijden kunnen worden bereikt door volautomatische en programmeerbare slag- en schuifverstelling. De bedafmetingen variëren van 1.400 bij 1.000 mm voor de MC 125 tot 3.000 bij 1.400 mm voor de MC 500. De bedafmetingen variëren van 1.400 bij 1.000 mm voor de MC 125 tot 3.000 bij 1.400 mm.

Ook Aweba en Vögtle stellen producten en diensten tentoon.
Direct ter plaatse kunnen bezoekers de juiste stansmatrijzen voor stempelmachines van Schuler leren kennen: de dochteronderneming van het bedrijf en de stansspecialist Aweba stelt ook zijn producten en diensten op de stand tentoon. Vögtle – ook lid van de Schuler Groep – is met zijn volledige portfolio van gebruikte persen, retrofits en diensten te vinden in de aangrenzende hal 9 op stand 9411.