Genoeg banen in de techniek, maar wat verdient dat nou eigenlijk?

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Op het nieuws, om je heen, overal is te horen dat er te weinig technische vakmensen beschikbaar zijn. Reden voor sommige mensen om zich om te laten scholen en aan de slag te gaan als engineer, monteur of lasser. Maar wat levert dat eigenlijk op aan het einde van de maand?

Dat heeft de Nationale Vacaturebank uitgezocht. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de meest voorkomende functies in de technieksector engineer, consultant, werkvoorbereider, monteur, projectleider en calculator zijn. De consultant, projectleider en engineer worden het best betaald voor hun werkzaamheden. Verder blijkt er veel vraag te zijn naar monteurs, lassers en loodgieters.

Omdat de functies binnen de technieksector veel verschillende invullingen kennen, lopen de salarissen hiervoor flink uiteen. Daarnaast hangt het salaris uiteraard af van ervaring, de bedrijfsgrootte, en de grootte van de budgetten waarvoor iemand verantwoordelijk is. Desondanks heeft Nationale Vacaturebank gepoogd een indicatie te geven van de gemiddelde bruto maandsalarissen binnen de techniek:

 Functie Startsalaris bruto per maand
Salaris bruto met 5 jaar werkervaring
 Engineer  €1950  €3500
Consultant  €2000  €3600
 Werkvoorbereider  €2000  €3100
 Monteur  €2000  €3000
 Projectleider  €2000  €3500
 Calculator  €1900  €3500