Opgerichte DHMA is voor ‘zware jongens’ in de metaal

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De nieuwe, bij Koninklijke Metaalunie aangesloten, branchegroep Dutch Heavy Machining Association (DHMA) verenigt bedrijven, die voor derden, dan wel ten behoeve van de eigen productie, als hoofd- of nevenactiviteit zware machinale bewerkingstechnieken uitvoeren in grotere afmetingen.

Onder zware machinale bewerkingstechnieken in grotere afmetingen worden verstaan onder andere centerdraaien > 5.000 mm draailengte, carrouseldraaien > 2.500 mm diameter, frezen/kotteren > .3000 mm, slijpen > 3.000 mm en honen > 1500 mm.

Meerwaarde

De pijlers van de nieuwe branchegroep zijn meerwaarde creëren als groep van bedrijven op diverse gebieden van het ondernemerschap; kennis en informatie delen, innovatie en samenwerking onderling en met gerelateerde branches bevorderen. De DHMA kent naast de gewone leden ook geassocieerde leden. Dit zijn bedrijven die nauw met de branche verbonden zijn, zoals leveranciers van machines, gereedschappen gietstukken etc.

Specialisme

Ieder DHMA-bedrijf heeft zijn eigen specialisme en is actief in bijvoorbeeld scheepsbouw, halfgeleiderindustrie, papierindustrie, defensie, (zware) machinebouw, maritieme sector energiesector etc.

Ondernemers kunen bij DHMA-specialisten terecht voor zowel nieuwbouw als voor reparatie- en onderhoud. Zij bieden een full serviceoplossing en denken graag al mee in de ontwerpfase.

Gevolgd door een goed advies over de beste technische en kostentechnische bewerkingsoplossing.