Valk Welding breidt Europees netwerk uit met Finse vestiging

Foto van: Jerom Rozendaal
Geschreven door Jerom Rozendaal

Valk Welding heeft zijn netwerk uitgebreid met een filiaal in Finland. Dat maakte de specialist in las robotisering bekend rond de Metavak in Gorinchem deze week.

Valk Welding, met hoofdvestiging in Alblasserdam, kent een stormachtige groei de voorbije jaren. Het bedrijf, dat zich toelegt op gerobotiseerde oplossingen, profiteert sterk van de vraag naar automatisering onder lasbedrijven en is uitgegroeid tot een van de marktleiders in de Benelux. Over heel Europa staan er zo’n tweehonderd mensen op de loonlijst.

Ongeveer de helft van de omzet wordt gegenereerd in Nederland, maar het buitenlandse aandeel zit in de lift. Naast de hoofdvestiging in Nederland heeft het vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Zweden en Ierland. De Belgische vestiging is opgegaan in de Nederlandse vestiging. Sinds kort is dus Finland aan het Europese netwerk toegevoegd.

Het team in Finland bestaat vooralsnog uit twee personen die vanuit de hoofdvestiging in Nederland worden ondersteund door de Vlaamse commercieel directeur Peter Pittomvils van Valk Welding.

Peter Haspels, sales manager voor Valk Welding in Nederland, ziet goede groeikansen in Finland. ‘Er is daar een grote interne markt net zoals in andere Scandinavische landen’, vertelt hij, terwijl hij op economische activiteiten als bosbouw en mijnbouw wijst. Daarnaast is er in deze landen een nog grotere honger naar automatisering dan in bijvoorbeeld Nederland. ‘Dit omdat de arbeidskosten hoger liggen dan hier’, vertelt Haspels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *