Precisiebeurs focust op internationale samenwerking

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De 23e editie van de Precisiebeurs, de vakbeurs voor high- en ultraprecisietechnologie, staat weer voor de deur. Op 13 en 14 november is de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch wederom de centrale ontmoetingsplek voor de internationale precisietechnologie branche.

Tags:
Foto: Precisiebeurs

‘Wat de Nederlandse precisietechnologie-industrie betekent voor internationale hightechbedrijven, kan als voorbeeld dienen voor veel andere landen en bedrijven. Daarom zetten we de Precisiebeurs dit jaar op de kaart met het thema: Internationale samenwerking’, aldus Bart Kooijmans, programmamanager Precisiebeurs.

Van de smartphone tot ruimtetelescopen, medische apparaten en chipmachines…machines en apparaten worden steeds sneller, slimmer en geavanceerder. Het ontwikkelen hiervan vereist echter complexe technologische oplossingen waarbij meten, produceren en construeren met steeds kleinere en nauwkeurigere toleranties essentieel is. De complexiteit is zodanig dat deze oplossingen alleen door samenwerking kunnen worden bereikt. Niet alleen met andere (technische) disciplines, maar ook met vele andere gespecialiseerde bedrijven, het onderwijs en de wetenschap.

Door kennis te delen en samen te werken, zelfs op internationaal niveau, worden letterlijk de grenzen van technologie verlegd. Dat is waar de 23e editie van de Precisiebeurs om draait: grenzen verleggen door internationale samenwerking.

Diversiteit

Ruim 350 exposanten uit binnen- en buitenland tonen op de beursvloer hun technologieën en producten. Van precisietools en meetinstrumenten tot automatiseringsoplossingen en hightech materialen, op de beursvloer vindt men diverse innovaties.

Vast onderdeel op de beursvloer is de centrale netwerkarena, waar professionals uit de gehele industrie samenkomen om te netwerken. Bovendien kan men hier laagdrempelig in contact komen met meer dan dertig brancheverenigingen, onderwijsinstellingen, wetenschappelijke instituten, grote wetenschappelijke projecten, innovatieprojecten en studententeams. Onder meer volgende de partijen zijn hier te vinden: Einstein Telescope, Big Science, Euspen, VDMA, Sirris, NEN, EPIC Photonics, Digital Industry Boost (samenwerkingsverband Fontys, Summa Collega, Brainport Development en Mikrocentrum), DSPE, RVO, TU Delft, TU/e, FPT-Vimag, Project MARCH, AeroDelft, en Superbike Twente.

Zes centrale thema’s

Tijdens de Precisiebeurs ontmoet men de topvertegenwoordigers uit de industrie, fabrikanten, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties, technische universiteiten, de wetenschap en incubatorprogramma’s. Gedurende twee dagen ontdekt men hoge en ultraprecisietechnologische oplossingen gebaseerd op de volgende thema’s: Mechatronic Engineering & Systems, Metrology, Vacuum & Clean, Micro Processing & Motion, Laser & Photonics en Production for High Precision.

Praktische informatie:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *