Metavak & Welding Week: Kwaliteit boven kwantiteit

Foto van: Jorine van Knippenberg
Geschreven door Jorine van Knippenberg

De Nederlandse economie heeft wel eens betere tijden gekend, maar daar was op de Metavak en Welding Week weinig van te merken. De stemming op de beursvloer in Gorinchem was opperbest.

Tags:
Foto: Jerom Rozendaal

Er kwamen zo’n zesduizend bezoekers af op de beurscombinatie, maar bezoekersaantallen leken voor de standhouders niet zozeer van belang. Kwaliteit boven kwantiteit was eigenlijk overal het credo. Uiteindelijk kun je maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd te woord staan.

Zo gaf Björn van de Graaf, European business development manager bij Kutavar, op de laatste beursdag aan meerdere serieuze contacten opgedaan te hebben. Ook de horeca en de prijs van de beurs vielen in de smaak, een veelgehoorde uitspraak bij andere standhouders. Voor Kutavar was het een eerste deelname aan de Metavak, maar een vervolg voor volgend jaar lijkt zeker op de planning te staan.

Ook Evobend deed enkele goede leads op tijdens de beurs. Ook hier gold: kwaliteit boven kwantiteit. Dat is ook het credo van VWS Machinery, waar Evobend een plekje op de stand had. De distribiteur is een nieuwe speler op de markt en richt zich met name op het hogere segment in de markt. Hoogwaardige machines met veel automatisering die weinig service behoeven, waarmee weer tijd wordt bespaard. En die tijd kan een medewerker dan weer mooi gebruiken voor een bezoek aan een vakbeurs om weer nieuwe kennis op te doen en contacten te leggen.

De volgende Metavak staat alweer gepland, geïnteresseerden kunnen 7, 8 en 9 oktober vast vrij plannen in de agenda om weer af te reizen naar Gorinchem. Voor de volgende editie van de Welding Week is nog wat langer geduld vereist, die zal plaatsvinden in 2026, op 6, 7 en 8 oktober.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *