Failliet plaatbewerkingsbedrijf maakt doorstart

Foto van: Jorine van Knippenberg
Geschreven door Jorine van Knippenberg

Plaatbewerkingsbedrijf Intermeco uit Doetinchem werd op 27 september failliet verklaard. Twee weken later is er echter al goed nieuws, het bedrijf maakt een doorstart in afgeslankte vorm.

Foto: Intermeco

Intermeco is gespecialiseerd in uiteenlopende technieken voor het bewerken van dunne platen met wanddiktes variërend van 0,4 tot 4,0 millimeter. Sinds afgelopen maart zag Intermeco, geheel tegen de verwachtingen in, de omzetprognoses zwaar teruglopen, zo vertelt curator Vincent Jongerius.

‘Intermeco was een Whoa-traject gestart om een faillissement te voorkomen. Hierbij wordt getracht buiten een faillissement om sanering van de schulden te krijgen, waarbij allerlei waarborgen gelden. De rechtbank besluit vervolgend of dit akkoord met de schuldeisers wordt goedgekeurd.’ Vlak voor het oordeel van de rechtbank werd het Intermeco echter al duidelijk dat het plan niet haalbaar was en werd het faillissement aangevraagd. 

Had de Whoa doorgang gevonden, dan was afslanking niet aan de orde geweest. De vrees bestond echter dat het alsnog mis zou gaan na de Whoa, met als gevolg dat alle medewerkers op straat zouden staan.

Inmiddels is er dus sprake van een doorstart, waarbij meer dan de helft van de zestig personeelsleden kan blijven werken bij de nieuwe entiteit. De doorstart betreft de huidige betrokken, enkel in een nieuwe vennootschap. Aangezien de machines gehuurd worden bij derden en niet onder het faillissement vallen was deze overname ook de meest logische optie, aldus Jongerius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *