Thyssenkrupp verkoopt Indiase weekijzeractiviteiten

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Thyssenkrupp heeft het Indiase bedrijf Thyssenkrupp Electrical Steel India Private Ltd. verkocht aan JSW Steel Limited en JFE Steel Corporation. Het Indiaas-Japanse consortium neemt de Indiase weekijzeractiviteiten van thyssenkrupp over voor ongeveer 440 miljoen euro.

Tags:
Foto: Thyssenkrupp

Thyssenkrupp Electrical Steel India maakt deel uit van de business unit Electrical Steel binnen de staaldivisie van Thyssenkrupp. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer vijfhonderd mensen in dienst in India. JSW Steel Limited is de grootste Indiase staalproducent en maakt deel uit van de JSW Group. JFE Steel Corporation is de op een na grootste staalproducent van Japan.

Strategische reden

Thyssenkrupp Electrical Steel is een belangrijke fabrikant van GO-weekijzer. Dit zachte magnetische materiaal wordt toegepast in bijvoorbeeld transformatoren en grote generatoren, die een sleutelrol spelen in gedecentraliseerde energievoorziening met hernieuwbare energiebronnen. De verkoop van het Indiase bedrijf heeft een strategische reden. Dennis Grimm, woordvoerder van de Raad van Bestuur van thyssenkrupp Steel, stelt dat de levering van grondstoffen vanuit de Duitse staalfabrieken aan India te duur is: ‘[Het] verzwakt onze concurrentiepositie in India op de lange termijn.’

Focus op Europa en Noord-Amerika

De opbrengst van de verkoop zal onder andere worden gebruikt voor verduurzaming – ook van de activiteiten van thyssenkrupp Electrical Steel. Aangezien de vraag naar weekijzer  met georiënteerde korrel (GO – Grain Oriented) hoog blijft vanwege de wereldwijde energietransitie, richt het bedrijf zich in de toekomst steeds meer  op groeimarkten in Europa en Noord-Amerika.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *