WHLoos kiest voor elektronisch geregelde TwinControl van WSB-Wagner

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De firma WHLoos, die zich onder meer richt op hoogwaardige oppervlaktebehandeling van onderdelen in corrosiviteitsbelastingsklasse C5-M (offshore) heeft haar productiecapaciteit uitgebreid met de TwinControl van WSB-Wagner, een elektronisch geregelde meng- en doseerinstallatie voor 2K watergedragen en oplosmiddelhoudende materialen.

De natlakken die door WHLoos worden toegepast, zijn veelal zeer abrasief, waardoor traditionele 2K-installaties met meetcellen in de productstroom tekort schieten. Het TwinControl-systeem van WSB-Wagner biedt hiervoor uitkomst. De installatie is uitgevoerd met de gepatenteerde en zeer nauwkeurige Magnetic Stroke Meter. Dit alternatief van Wagner voor de bekende tandwiel flowmeter, behaalt een nauwkeurigheid van 2 procent bij mengverhoudingen tot 20:1. Voor de TwinControl ontwikkelde Wagner speciale software die real-time voor een constante mengverhouding zorgt. Ook tijdens het applicatieproces zal de mengverhouding niet afwijken van de ingestelde waarden.

Taalneutrale bedienconsole

Bij uitvoerige tests die voorafgingen aan de overstap op het TwinControl-systeem, bleek met name de zeer gebruiksvriendelijke interface met de sturing van doorslaggevend belang. De installatie wordt bediend middels een gebruiksvriendelijke en taalneutrale bedienconsole, waarmee de parameters kunnen worden ingesteld en het systeem kan worden gestart. Voor de dagelijkse werkzaamheden kan worden volstaan met drie knoppen, die zijn voorzien van iconen met een eenduidige betekenis: start, stop en spoelen. De spoelprocedure is daarmee volledig geautomatiseerd; met één druk op de knop wordt het spoelen gestart. Alle procesparameters, zoals mengverhouding, spoelprocedures of pot-life tijd, kunnen te allen tijde worden bijgesteld.