Federatie Holland Automotive steunt kabinetsplan

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Nederland moet gidsland worden voor elektrisch rijden. Dit stelt de Federatie Holland Automotive in een rapport dat onlangs is aangeboden aan Economische Zaken, Verkeer & Waterstaat en VROM.

Automotive is verheugd dat het rapport in goede handen is gevallen. ‘Het biedt grote kansen voor de automotive industrie, de energiebedrijven en de technologiebedrijven’, aldus Fred Welschen, voorzitter van de Federatie Holland Automotive. Bij de implementatie van dit kabinetsplan zal het rapport van de Federatie Holland Automotive (FHA) mede als basis worden gebruikt.

Kansen en ambitie

Met het kabinet vindt FHA dat de elektrische auto in Nederland goede kansen heeft. Vooral vanwege de concentraties in de stedelijke omgevingen en een goede samenwerking tussen overheden en het bedrijfsleven. De ambitie sluit bovendien aan bij de nationale wens tot aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot en lawaai.

Duitsland

In Duitsland zijn onlangs acht modelregio’s voor elektramobiliteit aangewezen. Tot 2011 worden de pilotprojecten met in totaal 115 miljoen euro ondersteund.