Nieuwe cao jachtbouw

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Werknemers in de jachtbouw gaan er de komende twee jaar 2 procent op vooruit. De nieuwe cao die dit mogelijk maakt, heeft een looptijd tot 1 januari 2011.

FNV Meubel & Hout is tevreden over de afspraken, omdat verslechteringen tegengehouden konden worden. Zo wilden werkgevers een nieuwe, lagere loonschaal voor BBL-leerlingen. Ook de tegemoetkoming in aanvullende ziektekostenverzekering zou geschrapt worden.

Loonsverhoging

Werknemers ontvangen twee keer, in september 2009 en 2010, een loonsverhoging van 1%. Op 1 september 2009 ontvangen werknemers met een volledige baan bovendien 150 euro bruto. Deeltijd-personeel ontvangt dit bedrag naar rato. Daarnaast ontvangen werknemers eens per jaar een  tegemoetkoming voor aanvullende ziektekostenverzekering met fysiotherapie.

Werkgroep

Er komt een werkgroep die concrete voorstellen gaat doen om de huidige en toekomstige problemen rond de werkgelegenheid het hoofd te bieden. Het gaat ondermeer om scholing, inzetbaarheid van werknemers, behoud van de werknemers en vakmanschap voor de bedrijfstak, nu en in de toekomst.

Vakantiedagen

Werkgevers wilden de extra vakantiedagen voor jongeren en 55-plussers schrappen. Ook wilden zij de minimale opzegtermijn voor werknemers van 45 jaar en ouder terugdringen. De maximale duur van opeenvolgende tijdelijke arbeidsovereenkomsten is echter verlengd van 30 naar 36 maanden.