Duitse toeleveringsbeurs FMB voor het eerst met automatiseringscongres

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Juist in economisch moeilijke tijden is het zaak innovatieve en verbeterde producten en dienstverleningen op de markt te brengen. Toeleveranciers voor de machinebouw laten zich ook dit jaar weer zien op de Duitse toeleveringsbeurs voor machinebouw FMB, van 4 tot 6 november in het beurscentrum Bad Salzuflen, in het hart van het machinebouwcluster Ostwestfalen-Lippe.

De organisatie verwacht ongeveer 400 exposanten en 6.000 vakbezoekers. Op dit moment staan er al bijna 390 exposanten in het orderboek. Dat is zelfs meer dan vorig jaar. Voor Peter Meyer, zakelijk leider van FMB-organisator Survey Marketing + Consulting in Bielefeld, is dit een duidelijk teken in de momenteel moeilijke economische tijden. ‘De toeleveranciers voor machinebouw hebben in de afgelopen jaren hun concurrentievermogen bewezen. Het is nu zaak de marktpositie veilig te stellen en klaar te zijn voor het herstel.’

Congres Automatisering & Robotisering

Een belangrijke bijdrage voor toekomstige innovaties wordt op FMB geleverd door het congres ‘Automatisering & Robotisering’ . Dit congres biedt flexibele automatiseringsoplossingen voor de productie van vestigingen met hoge lonen. Nieuwe technologieën en automatiseringsconcepten bieden ook voor kleine en middelgrote series nieuwe oplossingen om de productiviteit verder te laten stijgen.


Op 4 november worden in de middag lezingen gehouden door onder andere Hans Beckhoff van Beckhoff Automation GmbH, Volker Bibelhausen, leider van de Business Unit Automation van Phoenix Contact Electronics GmbH, prof. dr. ing. Christian Brecher, directeur van het Fraunhofer Instituut voor Productietechnologie te Aken en andere experts op de themagebieden ‘Innovatieve besturingsconcepten’, ‘Flexibiliteit, efficiëntie en veiligheid’ en ‘Robotinzet en grijptechniek’.

FMB is ook voor de Nederlandse machinebouw een aantrekkelijke vakbeurs. De beurs is uitstekend bereikbaar via de Duitse autosnelwegen A2 of A30. Verder geldt voor alle vakbezoekers gratis parkeren, toegang en exposantencatalogus.