Steeds meer COM-keur keuringsbedrijven

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Meer dan 150 Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen tien jaar gecertificeerd als COM-keur keuringsbedrijf. Met een jaarlijkse keuring waarborgt het COM-keur het veilig werken met machines en een langere levensduur.

Toen in 1998 de Arbo-wet werd ingevoerd, ontstond de verplichting om machines periodiek te laten keuren door een deskundige. Daarom heeft het Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (COM) in 1998 het COM-keur in het leven geroepen.

Gediplomeerde keurmeesters die gespecialiseerd zijn in het keuren en onderhouden van machines voeren deze keuringen uit. De keurmeesters houden hun kennis op hoog niveau door het bijwonen van een jaarlijkse informatiedag en het verplicht volgen van opfristrainingen. De ruim 150 keurende bedrijven zijn tevens mechanisatiebedrijven die VCA en CUVM gecertificeerd zijn. Behalve met het keuren houden deze bedrijven zich ook bezig met de verkoop en het onderhoud van machines.

Het COM-keur zorgt ervoor dat bedrijven weten dat medewerkers veilig met machines kunnen werken. Ook zorgen de keuringen en het daarbij horende onderhoud voor een langere levensduur van machines.