Logistieke sector enthousiast over LogiXperience

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Er is draagvlak voor een logistiek innovatie en ontmoetingscentrum als LogiXperience. Dat blijkt uit een online onderzoek en twee informatiesessies die de afgelopen maanden zijn gehouden. Meer dan 300 beslissers in de logistieke markt zijn enthousiast.

LogiXperience wil een permanente ontmoetingsplaats zijn waar vraag en aanbod van toegepaste kennis op het gebied van logistiek en supply chain bij elkaar worden gebracht. LogiXperience is een initiatief van AiDC Consultants B.V en wordt ondersteund door Groenewout Consultants & Engineers en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Het initiatief wordt inmiddels gesteund door bijna twintig partijen, waaronder de Gemeente Breda, Provincie Noord-Brabant en diverse belangenverenigingen, financiële instellingen en leveranciers van logistieke oplossingen en diensten.

Veel belangstelling

AiDC Consultants heeft de afgelopen maanden een online onderzoek gehouden om de haalbaarheid van LogiXperience te onderzoeken. Die online enquete is door bijna 350 beslissers in de logistieke markt ingevuld. Van de respondenten hebben zo’n veertig mensen de eerste informatiesessie op 16 september in Breda bezocht. Rond de zestig mensen kwamen af op de tweede informatiesessie op 14 oktober.

Omdat nog lang niet alle belangstellenden één van deze sessies hebben kunnen bijwonen, volgt op woensdagochtend 11 november voorafgaand aan de Logistica een derde informatiesessie. De aanbieders van producten, systemen of diensten die de online enquête hebben ingevuld, zijn enthousiast over LogiXperience. Verschillende aanbieders hebben al concrete ideeën over de wijze waarop ze in LogiXperience willen participeren.

Eerder beginnen

Komende maand zullen de eerste intentieverklaringen daadwerkelijk worden ondertekend. Tijdens de laatste informatiesessie werd duidelijk dat geïnteresseerde bedrijven niet hoeven te wachten tot de opening begin 2012 om te kunnen participeren in LogiXperience. Tijdens de twee jaar in aanloop naar de opening zullen werkgroepen van participanten elke zes weken bijeenkomen om virtuele demonstraties en zo mogelijk ook al concrete innovatieprojecten op te zetten. Ook zijn evenementen voorzien waarbij participanten onder de vlag van LogiXperience al gezamenlijk naar buiten kunnen treden.