Safan presenteert nieuwe besturing voor kantbank

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Safan heeft een nieuwe kantpersbesturing. ‘Met deze nieuwe besturing lopen we weer ver voorop’, meldde Wim van Kranen, commercieel directeur bij Safan tijdesn het Open Huis.

‘De officiële introductie zal pas volgend jaar plaatsvinden maar we wilden vast laten zien waar we toe in staat zijn en hebben alvast een tipje van de sluier opgelicht’, zegt Van Kranen. Hij zei dit in de nieuwbouw tijdens het Open huis op zaterdag 31 oktober waar meer dan 600 mensen op af kwamen.

Automatisering

Veel belangstelling was er ook voor de vele geautomatiseerde systemen die Safan liet zien. De R-Brake buigcel werd getoond in combinatie met de nieuw ontwikkelde off-line software van Safan.

Daarnaast werd een bijzondere installatie gedemonstreerd welke geleverd gaat worden aan het Duitse bedrijf Hörmann. Deze installatie is het grootste automatiseringsproject wat Safan tot nu toe heeft gerealiseerd en zit vol noviteiten. De installatie, bestaande uit twee kantpersen in combinatie met een robot en een automatische toevoer installatie, heeft een bijzonder hoge output en kan een grote variëteit aan producten als enkelstuks vervaardigen.