Formaatzagen van SCM Group met unieke zaaghoogte

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Sinds deze maand beschikken de formaatzagen van SCM Group (Nova, Class en L’Invincibile), met een 400 mm zaagbladdiameter, over een maximale zaaghoogte van 140 mm.

Wanneer het zaagblad 45 graden schuin staat, is de maximale zaaghoogte 97 mm. SCM Group begint het nieuwe jaar met een aanbod van 10 mm extra zaagcapaciteit bij 0 graden en 5 mm op 45 graden. Dit alles met een ongewijzigde diameter van het zaagblad.

Dankzij de nieuwe functie is SCM Group naar eigen zeggen de enige fabrikant op de markt die een ‘echte’ zaagcapaciteit van 140 mm met een zaagbladdiameter van 400 mm kan garanderen. Alleen op de formaatzagen van SCM is de maximale zaaghoogte gegarandeerd bij normale werkzaamheden met gemonteerde voorritszaag. Dit betekent dat het niet nodig is om het arbeidsproces te onderbreken om de voorritszaag te verwijderen.

Met de innovatie wil SCM Group laten zien dat het inhaakt op de werkelijke behoefte van de eindgebruikers en ervoor zorgt dat SCM-producten altijd beschikken over de nieuwste technische oplossingen.