Bedrijfsleven opgelucht over besluit ruit Eindhoven

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De provincie Noord-Brabant heeft bekendgemaakt dat de toekomstige oost-westverbinding van de ruit Eindhoven in de buurt van het Wilhelminakanaal komt te liggen. Volgens EVO, TLN, BZW, MKB en de Kamer van Koophandel wordt hiermee een belangrijke stap gezet op weg naar een betere bereikbaarheid rondom Eindhoven.

De bereikbaarheid van de regio Zuidoost Brabant staat al jaren onder druk. Met de voltooiing van de randweg Eindhoven in de loop van 2010 krijgt de regio weer even lucht. Om ook in de toekomst de bereikbaarheid te regelen, is het compleet maken van de ruit rond de stad noodzakelijk.

Volgens EVO, TLN, BZW, MKB en de Kamer van Koophandel geven de provincie en het samenwerkingsverband regio Eindhoven terecht de voorlopige voorkeur aan de optie langs het Wilhelminakanaal. Samen met opwaardering van de N279 ontstaat dan een betrouwbaar wegennet voor zowel regionaal, nationaal als internationaal verkeer. De economische schade voor het bedrijfsleven als gevolg van opstoppingen kan na aanleg van deze infrastructuur aanzienlijk worden teruggedrongen.