Innovatie maakt Bito-doorrolsysteem flexibeler en efficiënter

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het palletdoorrolsysteem van Bito is uitgebreid met een vrijloop-remrol en een nieuwe palletseparator voor dwarsgeladen pallets. Twee innovatieve details die het palletdoorrolsysteem van Bito flexibeler en efficiënter maken.

Een palletdoorrolsysteem is standaard uitgerust met remrollen, die zorgen voor het afstoppen van de versnelling. De doorloopsnelheid van de pallets wordt in functie van het gewicht door een remrol met een geïntegreerd planetair remmechanisme beperkt. Hoe groter het gewicht, hoe groter de remmende werking.

 

Nieuwe vrijloop-remrol

Voorheen was de remwerking gelijk in de twee richtingen. De nieuwe vrijloop-remrol zorgt ervoor dat pallets tegen de looprichting in vrij kunnen lopen op de rollenbanen. Deze vrijloopfunctie is bijvoorbeeld voordelig bij inschuifstellingen die, in tegenstelling tot doorrolstellingen, van één zijde worden bediend. Bij het beladen kan de pallet vrij tegen de helling in ingevoerd worden. Daardoor vermindert de kracht die door de vorkheftruck moet worden uitgeoefend en wordt het mogelijk om langere rollenbanen te bedienen met lichtere vorkheftrucks. De nieuwe remrol heeft bovendien dezelfde remmende eigenschappen als voorheen. Een tweede innovatie van het palletdoorrolsysteem is de nieuwe palletseparator voor dwarsgeladen pallets. Een palletseparator scheidt de eerste pallet op een rollenbaan van de overige pallets opdat deze op een gemakkelijke en veilige manier uit het kanaal genomen wordt zonder stuwdruk. Met de nieuwe techniek van de palletseparator grijpt de aanslag aan de sterkere middelste looplat van de Europallet. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste kan een grotere kanaaldruk opgevangen worden. Ten tweede is er een kleinere separatieafstand nodig. Kortom, de rollenbaan wordt compacter en kan grotere volumes aan. Bijkomend kan de nieuwe palletseparator gebruikt worden bij toepassingen voor pallets met verschillende breedtes op dezelfde rollenbaan. Dit komt de flexibiliteit van het palletdoorrolsysteem van Bito alleen maar ten goede.

 

Knowhow

Cees Van Minnen, sales manager bij Bito Benelux: ‘Bij Bito is innovatie en optimalisatie een continu proces. Op basis van de behoeften in de markt gaat onze R&D steeds op zoek naar hoe we onze producten nog verder kunnen optimaliseren. Met meer dan 50 jaar ervaring bezit Bito de kennis en de knowhow om oplossingen te verfijnen.’