Duurzame uitstraling dankzij dubbellaagse poedercoating

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Appartementengebouw Belgrano in Alphen aan den Rijn is een bijzonder nieuw gebouw dat beschikt over 27 ruime appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Op de begane grond bevindt zich een gezondheidscentrum. Bij de bouw is gebruik gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. De galerijhekken, balkonhekken, spiltrappen, bordessen en de trapleuningen zijn dubbellaags gepoedercoat door Poedercoating Hoogeveen.

Voor de bijzondere detaillering van het gebouw heeft de architect gebruik gemaakt van metselsteen in twee nuances en diverse verspringende elementen. Er zijn negen verschillende typen appartementen verdeeld over twee bouwlagen. De appartementen zijn royaal van opzet met één tot vijf slaapkamers en een grote ‘living’. Op de derde bouwlaag komt een drietal penthouses met drie of vijf slaapkamers en royale terrassen. Alle appartementen zijn te bereiken via een eigen centraal trappenhuis met lift aan de achterzijde van het gebouw. Dit trappenhuis geeft ook toegang tot de ondergelegen parkeergarage.

 

Klimtechniek Holland uit Doetinchem ontwerpt, fabriceert, levert en monteert trappen, leuningwerken en balustrades in standaard uitvoering of op maat. Voor Belgrano heeft Klimtechniek alle galerijhekken, balkonhekken, spiltrappen, bordessen en de trapleuningen van de betontrappen gemaakt en geplaatst. Deze producten zijn allemaal dubbellaags gepoedercoat door Poedercoating Hoogeveen in de kleur lichtgrijs. Poedercoating Hoogeveen levert hiermee een positieve bijdrage aan de uitstraling en duurzaamheid van het gebouw.