ABB beschikt in Ede over officieel gecertificeerd KNX trainingscentrum

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het trainingscentrum van ABB in Ede is sinds kort officieel gecertificeerd als KNX trainingscentrum. Na Kenteq, ROC Aventus en Hager beschikt ABB als vierde over een door de EIBA gecertificeerd trainingscentrum.

Met de certificering is ABB geautoriseerd om in het trainingscentrum in Ede KNX-cursussen te geven. Tijdens deze cursussen leert de deelnemer een KNX-installatie te installeren, de juiste keuze te maken van apparaten voor verschillende toepassingen en de planning uit te voeren met behulp van de ETS software. Speciaal rondom deze software worden cursussen gegeven voor de aansturing van onder andere de verlichting in woon- of bedrijfsruimtes. Daarnaast wordt ingegaan op het concept van een centrale besturing en veiligheidsfuncties en komen de besparingen op energiekosten en de weergave van informatie aan de orde. Ten slotte worden ook de systeemargumenten, KNX-communicatie en -topologie, de telegramopbouw, de installatie en de projectering en de ingebruikneming van KNX-installaties behandeld. Daarbij komen ook diagnose en storing zoeken aan de orde.

Huis- en gebouwautomatisering

KNX is een open, internationale standaard voor alle toepassingen van huis- en gebouwautomatisering. Met het systeem worden het beheer en de regeling van apparatuur en systemen in gebouwen vereenvoudigd. Daarmee speelt KNX niet alleen in op de vraag naar meer comfort en veiligheid maar wordt onder meer ook de basis gelegd voor energiebesparingen en een verhoogde flexibiliteit. Het KNX productenprogramma van ABB omvat een grote verscheidenheid aan componenten voor besturing en regeling van verlichting, jaloezie, verwarming, koeling, beveiliging en energiemanagement.