Jongeneel – WNF – FSC golftoernooi schenkt 40.000 euro aan duurzaam bosbeheer Peru

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Vandaag wordt op de Golf & Countryclub Herkenbosch voor de derde keer het Jongeneel – WNF – FSC golftoernooi georganiseerd. Een bijzonder golftoernooi dat voortgekomen is uit de samenwerking tussen Koninklijke Jongeneel, het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland.

Deze drie partijen zorgen, met steun van verschillende sponsoren, dat één van de Wereld Natuur Fonds projecten in Peru op het gebied van duurzaam bosbeheer wordt ondersteund. Met dit sportieve toernooi wordt dit jaar 40.000 euro bijeengebracht om duurzaam bosbeheer in Atalaya, Peru te verbeteren.

FSC-hout

De bevolking profiteert in het project van de pure winst van FSC: het bos krijgt economische waarde door de opbrengst van het FSC-hout, maar blijft gezond, wat ook heel belangrijk is voor de mensen en dieren die in het bos wonen. De opbrengst van het golftoernooi wordt ingezet om dit project te ondersteunen.

Het golftoernooi wordt gesponsord door verschillende kernleveranciers van Jongeneel. De golftoernooien in 2008 en 2009 en het aankomende toernooi hebben samen al 125.000 euro opgebracht. De organisatie van de dag is in handen van Koninklijke Jongeneel.

Ecolabel

Jongeneel organiseert het golftoernooi op Golf & Countryclub Herkenbosch, dat het predicaat Committed to Green draagt. Dit ecolabel staat er borg voor dat golfbaanbeheerders bewust omgaan met de natuur en het milieu.

Overigens is Tiger Woods niet van de partij, zie filmpje.