Mori Seiki presenteert nieuwe machines op Open Huis

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Mori Seiki maakte tijdens haar Open Huis in Parijs (16-juni) een forse uitbreiding van haar leveringsprogramma bekend.

De Nederlandse importeur Landré Machines bracht met tachtig klanten uit de Benelux een tweedaags bezoek aan het Open Huis in Parijs.

Patenten

De Japanse fabrikant van machines voor de verspanende machines introduceerde de afgelopen periode een aantal gepatenteerde technologieën. Een van die patenten is het symmetrische aandrijfconcept DCG (Driven at the Center of Gravity). Een ander patent is de zeszijdige ramgeleiding ORC (Octagonal Ram Construction) en de BMT (Built-In Motor Turret), waarbij de gereedschappen direct vanuit de turret worden aangedreven.

Multi-turret draaimachine

Deze gepatenteerde technologieën heeft Mori Seiki nu toegepast in een aantal bestaande machinemodellen. Goed voorbeeld daarvan is de NZ serie multi-turret draaimachines met maximaal drie turrets met ieder een Y-as verplaatsing. Met inzet van BMT op alle turrets en OCR op de lower turret biedt Mori Seiki met deze vernieuwde NZ een serie hoog nauwkeurige draaicentra voor compleetbewerking in hoog volumeproductie.

Daarnaast presenteerde de Japanse producent een nieuwe grote draaimachine (NZL 6000) met dubbele turrets voor de bewerking van grote, zware assen en een nieuwe verticale draaimachine (NVL1350) voor zware werkstukken in grote diameters. Hiermee speelt Mori Seiki in op de vraag uit de sector die zich richt op de energy- en offshorebranche.

De meer dan twintig machines die Mori Seiki tijdens haar Open Huis presenteerde waren allen voorzien van de nieuwe Mapps IV besturing met Esprit CAM module.

Inlichtingen


Landré Machines