STODT, Kenteq en ROC van Twente starten opleiding CNC verspaner

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Stodt, ROC van Twente en Kenteq starten op 13 september de eenjarige opleiding ‘Sprint BBL 3 Allround CNC verspaner’. Doel van deze opleiding is om de deelnemers tot draaier of frezer te diplomeren.

Volgens de organisatoren een unieke opleiding in Nederland door de relatief korte opleidingsduur in combinatie met professionele begeleiding in een zeer modern uitgeruste cursuswerkplaats. Deze sprint BBL 3 allround CNC verspaner wordt mogelijk gemaakt door het IPC Consortium.

Twee jaren in één jaar

In het verleden deed een deelnemer twee jaar over de opleiding BBL 3; tijdens het eerste jaar volgde hij bij Stodt de praktijk en bijbehorende theorie en in het tweede jaar deed de deze bij het ROC van Twente de rest van de theorie. Beide organisaties hebben die twee jaren nu in elkaar geschoven tot één jaar, tot de Sprint BBL 3 allround verspaner.

IPC Consortium

Deze sprint BBL 3 allround CNC verspaner wordt mogelijk gemaakt door het IPC Consortium: Stodt,  ROC van Twente en Kenteq. Stodt en ROC van Twente zijn de opleiders en Kenteq zorgt voor de officiële erkenning.

Doordat de opleiding competentiegericht is, zijn theorie en praktijk nu naast elkaar in de opleiding geplaatst. De lessen worden elke week op een vaste dag – inclusief avond – gegeven. Gedurende het hele cursusjaar volgen de deelnemers daarnaast ook nog eens drie keer een hele week – bestaande uit vijf cursusdagen zonder avonden – deze opleiding. Na een jaar zijn de cursisten volleerde CNC draaiers of frezers.

 

Sprint BBL 3 sluit aan op BBL4

Een naadloze aansluiting op deze eenjarige Sprint BBL 3 vormt de tweejarige BBL 4 vakopleiding moderne productietechnologie . Deze BBL 4 start in augustus 2010 voor de derde achtereenvolgende keer. In deze opleiding krijgt een cursist inzicht en kennis in de moderne manier van verspanen. De deelnemer leert in deze BBL 4 tevens te anticiperen op productiviteitsverhogende randvoorwaarden om zo een kwalitatief goed product binnen de gestelde voorwaarden te realiseren. Voor beide opleidingen gelden interessante subsidiemogelijkheden.