Centrum Hout sluit aanmelding Houtprijs 2010 op 1 september

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Architecten(bureaus), organisaties en instellingen kunnen tot 1 september 2010 hun projecten, producten, innovaties, diensten of systemen indienen voor de Houtprijs 2010. Deze prijs van Centrum Hout in Almere kent twee categorieën: houtarchitectuur en houtinnovatie.

De categorie houtarchitectuur is bedoeld voor bouwprojecten die de eigenschappen van hout voorbeeldig en adequaat in het licht stellen. Eisen zijn dat de inzendingen in Nederland zijn gerealiseerd in de periode van 1 maart 2008 tot 1 maart 2010.

Houtinnovatieprijs

De tweede categorie, houtinnovatie, is belangrijk om nieuwe ontwikkelingen in de toekomst veiligstellen. De Houtinnovatieprijs wil het gebruik van innovatieve houttoepassingen in de bouw bevorderen. De prijs moet op dit punt een extra stimulans voor bedrijven, instellingen en ontwerpers zijn.

In aanmerking komen: nieuwe of bestaande technieken op nieuwe toepassingsgebieden; productverbeteringen; niet-houten producten die de prestaties van houttoepassingen verbeteren; plannen die de milieuprestatie van hout(producten) verhogen; bijzondere bouwmethoden; maatregelen of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen; verder verbeterde innovaties en vernieuwingen die de kosten verlagen en dus de koop stimuleren.

Aanmelding

Belanghebbenden kunnen het inschrijfformulier opvragen bij Centrum Hout. De sluitingsdatum is maandag 1 september 2010. De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Houtdag op 25 november in de Philharmonie te Haarlem.