Nexans ondersteunt EU-gedragscode ecologisch verantwoorde datacenters

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Nexans, wereldwijd leider in de markt van LAN-bekabelingsystemen, wordt één van de vooraanstaande technologieleveranciers die zich engageert voor de ondersteuning van de European Code of Conduct for Datacenters.

De gedragscode is in het leven geroepen als antwoord op het toenemende energieverbruik in datacenters en de noodzaak om de impact hiervan op het milieu, de economie en de continuïteit van energievoorziening te beperken. Beheerders, toeleveranciers en eigenaren van datacenters kunnen dankzij dit vrijwillige programma hun datacenter en IT-apparatuur op een kostenefficiënte manier verbeteren zonder dat dit de bedrijfskritieke functies van hun datacenter beïnvloedt.

Verplichtingen en beloftes

Als officiële ‘endorser’ ondersteunt Nexans de gedragscode met het oog op een beter inzicht in de vraag naar energie bij datacenters, het bijdragen tot een betere bewustmaking en het adviseren van energie-efficiënte best practices en objectieven. Van alle partijen die de gedragscode onderschrijven, wordt verwacht zich te houden aan de overeengekomen verplichtingen en beloftes.